måndag 13 januari 2014

Stockholms Stadion halvmara

Jag såg tävlingen för ca en vecka sedan, det var ju Reima som arrangerade denna tävling för första gången. Har man varit med på en tävling/samarbetat med Reima förut så vet man att det blir bra! Så det var givet att anmäla sig, men jag var inte redo...rättelse...mina hälsenor var inte redo för ett marathon så det fick bli en halvmara. Banan var uppmätt till 1500m vilket innebar att jag skulle springa 14 varv på en bana som inte var så platt och dessutom lite slirig av hårdpackad snö. Det är rätt bra test då Skövde 6 timmars är 1200m och där har jag förhoppning om att nöta många fler varv!

Vädret såg ut att bli någon minusgrad och lite nyfallen snö, trevligt tänker jag eftersom jag inte har något emot lite kyla och nysnö men det blev som sagt slirigt efter några varv när snön blev hårt packad och jag körde utan dobbskor.

Jag vårdade mina hälsenor med Iprengel två dagar innan och det blev faktiskt bättre, samma morgon som tävlingen så hade jag i stort sett ingen smärta i ena hälsenan och ytterst lite i andra, det var månader sedan det var så bra!

Hade inget direkt något mål för dagen, bara springa och ha roligt, jag måste få in långpass till mitt ultramål i vår och dessutom ville jag se hur ont jag skulle få i hälsenorna efteråt, bara för att se var i läkningsprocessen jag är.
Kortbrallor, tunn jacka och tunn underställströja samt vantar gör susen! Märkligt att ingen annan körde så :)
Starten gick och alla joggade iväg, jag låg i början på en 4de plats och om jag hade satt något minimål så var det att hamna bland top 10, tiden var inte så viktig men runt 1h 45min vore ju trevligt.
Allt kändes bra och när man mötte löparna så vinkade man till de man kände...varv efter varv så det blev väldigt många hejarop och vinkningar. Något som jag tycker höjer stämningen på ett positivt sätt. Efter några varv kom några löpare om mig och jag brukar alltid ge en positiv kommentar till de som passerar om det är ett mindre lopp som detta.

Det kändes bra men vid varv 10 så började benen bli lite sega, lite känning i någon nerv och jag fick inte riktigt trycket men tog mig framåt. "Bra David, nu är det bara 4 varv kvar", sa en medlöpare. Jag hade fått för mig att det var 5 varv, så då var det bara att planera in det sista vätskestoppet. Vet inte varför men jag hade bara druckit två muggar sportdryck, första efter 5 varv och andra efter varv 8. Passade därför på att en på varv 10 och 12 också.
Jag gjorde en fin vurpa precis innan varvningen på varv 12, kändes rätt klantigt eftersom det var där alla stod och kollade, pinsamt. Upp igen och svepa i sig lite dryck, ut och springa de två sista varven.

När jag kom in vid sista varvet så frågade en trevlig löpare som låg strax framför om vi skulle köra sista varvet ihop, visst sa jag och försökte hänga på...det var lite motigt och tappade lite men tog igen det i sista nedförsbacken och vi kom in på delad 8:de plats. Tiden blev 1h 44min 03sek, klart godkänd årsdebut trots löpvila i ca 3 veckor innan tävlingen om man inte räknar med kortare två strandlöpningar i Oman.

På söndagen vaknade jag och hade världens träningsverk i benen men hälsenorna är faktiskt inte så illa som jag trodde att det skulle bli. Det komiska var att 10.30 på söndagen började korpensäsongen i innebandy och jag kunde knappt gå!
På stela och haltande ben åkte jag till Liljeholmshallen och den första matchen vann vi på WO, tyvärr måste jag säga för det är ju mycket roligare att spela. Andra matchen fick vi inte till något jättebra flyt och hade otur så det blev förlust.
Jag lyckades göra några rusher men jag kände mig stelopererad i benen, tror nästan aldrig att jag har sprungit så lite på en match. Idag är det bättre men trappor är alltid en plåga, så att försöka se oberörd ut när man går upp/ner för trappor i tunnelbanan mm. är inte lätt, men man vill ju inte visa att man (jag) har ont :)

Ska försöka ta mig till gymmet idag och bränna lite kalorier, kanske försöka cykla lite för att mjuka upp benen och köra lite armar samt bål.

Jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka till löpträningen i klubben så att jag inte kommer för mycket efter träningsschemat, siktar på torsdag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar