onsdag 13 juni 2012

Löpträning + planer inför vättern

Jag hade glömt att jag hade löpträning med FK Studenterna idag. Det blev ett pass med snabbdistans backvarv. Riktigt tungt kändes det men jag tog mig runt de 3 varven i nära tävlingsfart.
För att hinna med löpningen så var jag tvungen att ta bussen hem, mest för att inte slita ut mig ännu mer inför träningen, tidsmässigt går det snabbare att cykla än att dörr till dörr med buss och tunnelbana.

Min plan för Vätternrundan är att kunna ta mitt mål att komma under 12h men att ändå njuta av loppet. Inte känna mig plågad, gå in i väggen som senast eller något annat dumt.
Som det ser ut nu så kommer det att regna en hel del men jag hoppas att jag kan hålla mig torr och inte stark i alla fall.

Jag har satt upp att jag ska ta paus (3 min max) vid varje depåstopp då jag räknar med att cykla helt själv och inte åka i något vinddrag men man vet aldrig. Jag kanske hittar några som vill cykla i samma tempo och då har jag inget emot det. :)

Jag har en 5min paus i Jönköping och en 15min paus i Hjo för att få i mig lite mat.

Eftersom det ser ut att bli regn i stort sett hela tiden så är min klädplan att ha: Kort cykeltröja och armvärmare samt en tunn vindjacka som lätt torkar vid uppehåll, skoöverdrag och korta cykelbyxor.
Sedan är jag osäker...ska jag ha mina regncykelbyxor eller inte??? Jag kan bli blöt om fötterna ifall regnet går in under skoöverdragen via strumporna men nu senast när jag cyklade så gick det ju bra i alla fall och nu ska jag ju förhoppningsvis cykla snabbare!

För övrigt har jag har två slangar med mig och fått tipset att ha ett ihopvikbart däck också i sadelväskan. Har däckverktyg, liten pump med tryckmätare, två vattenflaskhållare med flaskor som ska innehålla sportdryck.
Jag hade tänkt att ha min mindre camelback med vatten, det var väldigt skönt att ha den på min förra långtur så får jag plats med lite småsaker såsom armvärmare, gel och en påse bilar. Bilar är BÄSTA energikicken!!!

Nu är det dags att sova och så hoppas vi alla på att vädret ändrar sig och att det bli uppehåll och lätt molninghet samt medvind :)

Godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar