Actic i Sjöstaden där jag går! |
Jag avslutade med 1000m rodd och det var skönt att få ur sig det sista man hade att ge. Nu väntar en strålande dag med lite jobb och lite njutning i vårvärmen, ska ju bli 12°C idag!!! Blir promenad in till stan och ikväll kanske ytterligare ett träningspass men då kondition, men bara kanske.
Gårdagens kaloriintag blev 1364-1405 = -41 kcal Åt en väldigt kalorisnål middag men blev ändå väldigt mätt. Dagens resultat kommer ikväll :)
Receptet är för 4 ports:
300 gram | Rödspätta (ex. findus förpackning är 300g) | |
5 skiva | Lök, gul röd | |
1 msk | Mjölk, mellan 1,5% | |
8 st | Oliver i vatten, svarta (FIGARO) | |
100 gram | Fetaost fett 20%, salt och peppar | |
Sås | 2 msk | Mjölk, mellan 1,5% |
1 msk | Matlagningsgrädde 15 % fett | |
1 st | Schalottenlök | |
1 msk | Smör 80 % fett | |
Tillbehör | 3dl ris, 5dl vatten, 1krm salt | Jasminris, kokt |
Sätt på ugnen, 175°C.
Hacka lök och oliver och häll i en skål, smula över fetaosten och häll i en matsked mjölk för att det ska binda bättre, blanda och smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick på rödspättan (skinnsidan) och rulla ihop och lägg rullarna i en liten ugnsform.
Såsen - blanda ihop ingridienserna i en kastrull och koka några minuter, tillsätt kryddor som cayennepeppar, salt, peppar och lite redning Majsena. Vispa och häll såsen över fiskrullarna och in i ugnen i 15 min.
Innan du gör såsen så passa på att sätta på Jasminriset så hinner det bli klart samtidigt, det ska koka i 20 min och sedan stå i några minuter så att det blir perfekt.
Smaklig måltid och ha en trevlig dag :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar