måndag 14 mars 2011

Träning och god mat idag


Idag så började som sagt dagen bra med en skön syn på vågen. Sedan så bestämde jag mig att blicka fram emot lördagens tävling på Mantorp. 
Det gav mig en liten kick och vips så var jag i löparkläderna med blicken mot Hellasgården och sedan tillbaka. En sträcka på 11 km.

Det var ca 5-6 °C så det var sommarbyxorna på men då jag inte var helt säker på underlaget så tog jag mina Ice Bug dobbskor. Bitvis så var det is så det var ett bra val, är så himla nöjd med de skorna, superbra fäste och bra dämpade!

Till middag så lagade jag en Grillad fläskfilé med rostad sallad och senapssås. (301 kalorier, se recept längre ner)
Det blev jättegott men grönsakerna kunde blivit lite mer rostade. Till detta avnjöts ett glas rött.


Tack vare min träning så ligger jag idag hela 900 kalorier under mitt dagsmål så det kanske blir en extra kvällsmacka :)

Dagens Resultat
Löpning -Luma - Hellasgården - Luma   11 km, 55.30min, snittpuls 172 slag/min, maxpuls 184 slag/min, 667 kalorier, snitthastighet 11.89km/h

Recept (4port):
500 gram fläskfilé
3 st gul lök
200 gram zucchini
3 klyfta vitlök
2 st grön, gul eller röd paprika
100 gram ruccolasallad
1 dl färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 dl kesella 10 %
2 dl lättyoghurt naturell 0,5 % fett
1.5 msk svensk senap
1 tsk socker
1 msk kapris
2 msk persilja
1 msk basilika

Instruktioner

1. Putsa fläskfilén. Salta och peppra runtom. 2. Stek fläskfilén i ugnen i ca. 30 min på 175º. 3. Skala och skär löken i klyftor. 4. Skär zucchini och paprika i grövre bitar. 5. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form blandat med den pressade vitlöken och olivoljan. 6. Baka i ca. 10-15 min. på 175º. 6. Mixa svensk senap, kapris, persilja, socker/honung och basilika. Blanda det med kesella/keso och lättyoghurt/ lättfil. 7. Vid servering skär upp filén i portionsbitar. (Om man vill ha ett rutmönster på köttet kan bitarna stekas i en räfflad grillpanna.) 8. Blanda grönsakerna med citronjuicen och ruccola. Smaka av med salt och peppar, 9. Servera köttet och grönsakerna med den kalla såsen.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Är viktklubb.se bra? Är det värt pengarna? Är sidan proffsig?

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Jag tycker att det är bra då det är lätt och man kan göra allt hemifrån, inga möten eller annat. Jag har ju bara använt det lite mer än en vecka så hittills tycker jag absolut att det är värt pengarna, har betalt 298 för 3 månaders abonnemang. Mitt mål är att gå ner 13kg och det på ca 14 veckor och sidan säger till om det är rimligt eller inte så att man inte ska sätta för orealistiska mål.

    För mig så är det jättebra att kunna hitta recept som är anpassade för mig (kan ex söka på max kaloriinnehåll). Det saknas ju oftast på tasteline mfl.

    Sidan var lite rörig första gången tyckte jag men efter att ha suttit och knappat runt så har jag vant mig och tycker att den är bra upplagd! Allt som man behöver finns och det är bra support.
    Man får även ett träningsschema samt en veckomeny som är anpassat för dig, dock så är det inte helt för dig utan menyn är för de som ligger runt din vikt så kalorierna stämmer inte alltid.

    Jag kan jämföra med shake's (prövade förra våren), de hjälper en att gå ned i vikt snabbt men det är oerhört svårt att hålla den minimala kost när du väl slutar med den och därför är det väldigt vanligt att man går upp igen!
    Här äter du vad du vill men du håller bättre koll på vad och hur mycket! Det är lätt och roligt att hålla koll och jag tror redan nu att jag kommer fortsätta även efter jag nått mitt mål men då för att hålla min vikt såklart.

    Jag tittade runt en del innan jag bestämde mig men ångrar mig absolut inte! Jag tycker du ska pröva! :)

    Lycka till

    SvaraRadera