söndag 23 oktober 2011

Solsidan runt - CHECK

Vädret var lite mulet men ändå rätt varmt, jag och min kompis tog oss ut mot Tattby där starten gick och värmde upp ordentligt innan. Det var en glad stämning bland folket och det märktes att arrangörerna var spända på hur tävlingen skulle bli.

För mig skulle det innebära ännu ett årsbästa, en hård öppning av loppet, kanske bästa någonsin för mig. En riktigt bra tävling:
Målgång och här var även starten, fast åt motsatt håll
Jag började i högt tempo, första km på 3.48min, 2a, 3dje, 4de på ca 4.00-4.10min och passerade 5km på 21.14min. Skulle jag hålla samma tempo skulle jag tangera mitt personbästa på milen!

Så jag startade hårt kan man säga men på 5e, 6e (slängde i mig lite sportdryck vid vätskestationen vid 6.5) och 7e km så sackade jag efter lite, det började kännas som slitna ben men strax innan 8km i en lång uppförsbacke fick jag lite mer "go" i mig så började mata på igen.
Passerade två stycken och jagade 4an i damklassen men hann inte riktigt ikapp tyvärr! Är nöjd med 44.37min men kunde ju börjat pressa mig 8 sekunder tidigare.
Det blev trots allt en 44:e plats av 150 löpare! (Herrar överklassen)

Jag tycker det gick bra för min kompis också, han kämpade på och det var jättekul att han kom upp från Linköping tycker jag. Roligt att ha någon att sällskapa med innan och efter tävling.

Efteråt så åkte vi hem, turistade lite genom att åka Globen Sky View och gick igenom stan från T-centralen hem till Hammarby Sjöstad. På kvällen åt vi på Undici och sedan gick vi till Anglais och avslutningsvis Berns Bistro. Det blev en lugn kväll eftersom vi var lite trötta efter dagens urladdning men vi höll ändå längst :)
Men det blir fler gånger och då har jag lovat lite mer fest!


Summering Solsidan runt:
Rolig bana som gick fint vid vatten och villor, upp och ner. Bra arrangerat och istället för medalj fick man en bok om Saltsjöbaden IF 100år och när man sprungit i mål på röda mattan så fick man lite bubbel. Jag kommer garanterat vara med nästa år igen, kanske ska detta bli mitt traditionslopp? :)

Fler bilder kommer att dyka upp, här om det är på mig, annars besök www.solsidanrunt.se

2 kommentarer:

  1. Är villig att hålla med om att det var ett av de roligaste loppen! Tradition it is?

    SvaraRadera
  2. Oyes :) Vi ska bli veteraner i denna tävling! Nästa gång kanske jag klär ut mig som hummer och springer hehe Himla kul att du kom, annars hade jag nog inte sprungit :) Seg i kroppen än idag hehe

    SvaraRadera